Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați au fost depistați de polițiștii rutieri din Arad conducând autovehicule, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar un adolescent a fost prins conducând un moped, fără a avea permis de conducere.

Adolecentul, în vârstă de 15 ani, a fost depistat pe raza orașului Sântana. Polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe DJ 708 B, în Covăsânț, a fost identificat un bărbat, de 66 de ani, care conducea, fără permis, un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 27 aprilie. În municipiul Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, a fost depistat un bărbat, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A mai fost depistat, pe strada Petru Rareș din municipiu, un bărbat, de 45 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alin Ionel Dobriţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de  tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos. Din  probatoriul administrat în cauză  a rezultat că,  „inculpatul, în cursul lunii decembrie 2015, a tăiat ilegal şi a sustras,  în scopul valorificării, un număr de 8 arbori nemarcaţi de către organele silvice, de diferite specii, în valoare de 833 lei, din pădurea aparţinând persoanei vătămate H.L., de pe raza localităţii Corbeşti, comuna Petriş“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Cercetat pentru furt calificat

Polițiștii din comuna arădeană Șiria au identificat un tânăr, care este bănuit de comiterea unui furt dintr-un imobil. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 20 – 24 decembrie 2016, tânărul, de 22 de ani, din Galșa, ar fi pătruns într-un imobil neasigurat de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi sustras un motocultor și un stropitor de viță de vie, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 lei. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

Bilanț al ISU Arad

În perioada 29 aprilie – 2 mai, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ al judeţului Arad au executat 104 misiuni şi 15 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie. Astfel, s-a acţionat pentru stingerea a 5 incendii şi în 4 cazuri de asistenţă a persoanelor. Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 95 de cazuri. „Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns, subunităţile au executat 15 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. Pe timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei“, se menționează într-un bilanț al ISU Arad. Din cele 95 intervenţii ale modulelor SMURD, şase au fost pentru acordarea asistenţei medicale victimelor din accidente rutiere. Două incendii s-au manifestat la anexe gospodăreşti, pe suprafeţe mici şi au fost stinse rapid de echipajele de intervenţie fără să producă pagube deosebite. Celelalte 3 intervenţii au fost pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată sau resturi de deşeuri menajere pe suprafeţe mici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.