Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Căpâlnaș este cercetat penal pentru că a furat bijuterii în valoare de aproximativ 30.000 lei și două televizoare, dintr-o locuință situată în municipiul Arad.

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, bărbatul, care are 33 de ani, a fost identificat de polițiștii de la Secția nr. 2 din cartierul Micalaca. „Polițiștii au identificat un bărbat, care, în perioada 14 – 17 aprilie, ar fi pătruns prin spargerea unui geam într-o locuință din municipiu, de unde ar fi sustras două televizoare LCD și bijuterii în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, se precizează într-o informare a IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului din Căpâlnaș.

Bărbat din Șiria, încarcerat

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu agenţi de la Secţia de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, l-au depistat pe Ion Petre Făgăraş, de 31 de ani, din comuna arădeană Şiria, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Arad la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a spus că nu se sustrăgea executării, dar nu ştia ce au decis magistraţii, el lucrând de puţin timp în Argeş. Bărbatul din Șiria a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni şi, cel mai probabil, va fi transferat la o închisoare aflată mai aproape de localitatea de domiciliu.

Trimiși în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Florin Gabriel Luca şi Radu Alexandru, pentru săvârşirea  infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos. Din probatoriul  administrat în cauză a rezultat că, „inculpaţii Luca Florin Gabriel şi Ilyasco Radu Alexandru,  în perioada august – septembrie 2015, au tăiat ilegal şi au sustras, în scopul valorificării, un număr de 6 arbori nemarcaţi de organele silvice, din specia gorun, în valoare de 15.798 lei din pădurea  aparţinând persoanei vătămate Ş.O., de pe raza localităţii Slatina de Mureş, comuna Bîrzava“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Urmăriți depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni români pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate europene de arestare. La PTF Vărşand a fost reținut Ionel T., de 48 de ani, din judeţul Alba. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni economice. La PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost reținut Ioan U., de 34 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Spania, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de  infracţiunii de trafic ilicit de substanţe stupefiante. Cei doi au fost predați unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.