Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare de autorităţi din Uniunea Europeană.

La PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost reținut Marius B., de 39 de ani, din judeţul Gorj, care era pasager într-un autocar înmatriculat în Italia. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile italiene, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiunii contra persoanei, pe teritoriul Italiei. La același punct de trecere a frontierei a fost depistat și Octavian E., de 40 de ani, din judeţul Prahova. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile spaniole, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit cu substanţe stupefiante, pe teritoriul Spaniei. Cei doi au fost predați unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Cercetat pentru furt din magazin

Un tânăr, bănuit de comiterea unui furt dintr-un magazin, a fost identificat de polițiștii de la Secția nr.1 din cartierul Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. Conform unei informări a IPJ Arad, polițiștii cercetează un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Arad, care, la data de 11 februarie, a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce sustrăgea produse de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 126 de lei, dintr-un magazin situat pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Alin Ionel Dobriţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos. Din  probatoriul administrat în cauză a rezultat că, „inculpatul,  în cursul lunii decembrie 2015, a tăiat ilegal şi a sustras, în scopul valorificării, un număr de 8 arbori nemarcaţi de către organele silvice, de diferite specii, în valoare de 833 lei, din pădurea aparţinând persoanei vătămate H.L., de pe raza localităţii Corbeşti, comuna Petriş, județul Arad“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 27 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 95 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.