Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, care erau căutați de autorități pentru executarea unor pedepse privative de libertate, au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac.

Unul dintre cei depistați este cetăţeanul român C.I., în vârstă de 35 de ani, domiciliat în judeţul Mureş. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, având de executat un an și 5 luni de închisoare. Tot la PTF Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român S.I., în vârstă de 34 de ani, din judeţul Dâmboviţa. În acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori și trafic de persoane, având de executat 4 ani de închisoare.

Cercetat de polițiștii din Lipova

Polițiștii de la Secția nr. 7 Lipova cercetează un tânăr pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Conform IPJ Arad, tânărul, în vârstă de 20 de ani, din Dorgoș, a condus un autoturism, pe D.C. 85, pe raza localității Pătârș, iar la un moment dat, din cauza neatenției, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat într-un șanț. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, dar  în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,19 mg./l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că autoturismul fusese sustras cu puțin timp înainte din fața unei stâne, iar tânărul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, distrugere și conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Infracțiuni depistate în trafic

Mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere au fost depistate în trafic de polițiștii rutieri. La  Nădlac a fost depistat un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din acest oraș, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,02 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe raza orașului Sebiș a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din Chisindia, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,90 mg./l alcool pur în aerul expirat. La Pecica a fost depistat un tânăr de 39 de ani, în timp ce conducea un autourism pe D.N. 7, având o alcoolemie de 0,60 mg./l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce suspendat. A mai fost depistat, în timp ce conducea un autoturism, un bărbat de 52 de ani, din Curtici, cu o alcoolemie de 0,53 mg./l alcool pur în aerul expirat. Un cetățean pakistanez, de 45 de ani, a fost depistat la Chișineu-Criș, în timp ce conducea un autoturism, având expirată valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii. Totodată, un bărbat de 39 de ani, din Pecica, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere, iar un bărbat de 46 de ani, din Pâncota, a condus un autoturism pe raza acestui oraș, fără a avea acest drept.

Au furat din supermarketuri

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică cercetează un minor și alți doi bărbați pentru furt. „Polițiștii cercetează un minor de 13 ani, din Arad, depistat în flagrant delict la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce sustrăgea două flacoane de șampon din incinta unui supermarket de pe strada Banu Mărăcine, din municipiu“, a informat IPJ Arad. De asemenea, un bărbat de 30 de ani, din Arad, a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea 4 flacoane de șampon și o sticlă de bere din incinta unui supermarket, iar un cetățean maghiar, de 37 de ani, a fost surpins în timp ce sustrăgea produse nealimentare din incinta unui alt supermarket de pe raza municipiului. Prejudiciul total în cele trei cazuri, în valoare de 461 de lei, a fost recuperat, pe nunmele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.