Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane care conduceau autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, au fost depistate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Conform IPJ Arad, pe strada Andrei Șaguna din municipiu, a fost depistat un tânăr, de 29 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe raza orașului Lipova a fost identificat un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. A mai fost depistat, pe raza orașului Sebiș, un tânăr, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere, dar și având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Cozi de camioane la frontieră

Sute de camioane aşteptau, marţi dimineaţă, să iasă din ţară prin Vama Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, coloana formată fiind de aproximativ şapte kilometri. Autorităţile au deschis patru benzi de control pentru traficul greu, dar şoferii s-au plâns că aşteaptă două ore pentru a trece în Ungaria. Automarfarele care urmau să iasă din ţară au aşteptat în coloană pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde s-a format o coloană de aproximativ şapte kilometri, după ce Ungaria a ridicat, luni la ora 23.00, restricţia de acces pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. La Nădlac II, au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu, faţă de două în mod obişnuit. Tranzitarea vămii de autoturisme şi autocare nu a fost afectată, nefiind înregistrate cozi.

A părăsit locul accidentului

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Andrei Ştefan Bunta, pentru săvârşirii infracţiunii de părăsire a locului accidentului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 29 ianuarie, în jurul orei 5.00, bărbatul conducea un autoturism marca Ford, pe drumurile publice din Satu-Nou şi Vânători. Pe fondul consumului de alcool, Andrei Ştefan Bunta a provocat un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei femei. Ulterior, bărbatul a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Urmăriți reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat două persoane pe numele cărora erau emise un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea și un mandat european de arestare. Ion G., de 33 de ani, din judeţul Ialomiţa, era pasager în trenul Inter Regio, care circula pe relaţia Bucureşti – Viena. Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au constatat că pe numele acestuia era emis, de autoritățile din Austria, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul acestui stat. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost depistat Emilian O., de 31 de ani, din Constanţa. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi are de executat o pedeapsă de 10 luni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.