Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane care conduceau autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, au fost depistate de polițiștii rutieri din Arad.

Pe raza municipiului, a fost depistată o tânără, de 22 de ani, din Arad, care conducea, în zona Pieței „Avram Iancu“, un autoturism, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe Bulevardul Vasile Milea a fost identificat un bărbat, de 44 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza orașului Chișineu Criș a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, din Șicula, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii din Tauț au depistat, la sfârșitul săptămînii trecute, pe raza localității Drauț, un tînăr, de 28 de ani, din Târnova, care a condus un moped, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetați pentru furt din magazine

Polițiștii din cadrul IPJ Arad cercetează mai multe persoane care au furat din magazine de pe raza municipiului. Astfel, este cercetată o femeie, de 66 de ani, din Arad, care a fost depistată în timp ce sustrăgea produse nealimentare din incinta unui supermarket, precum și un bărbat, de 38 de ani, din județul Neamț, care a fost depistat în timp ce sustrăgea o pereche de pantofi sport din incinta unui magazin de pe Calea Aurel Vlaicu. Totodată, polițiștii de la Secția nr. 1 cercetează un bărbat, de 70 de ani, din Arad, depistat în timp ce sustrăgea becuri economice din incinta unui supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu, dar și un alt bărbat, de 64 de ani, depistat în timp ce sustrăgea produse alimentare din incinta aceluiași supermarket. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 450 de lei, a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Gunoaie aruncate în locuri nepermise

Polițiștii locali din Arad au mai depistat o persoană care arunca gunoaie în locuri nepermise de pe raza municipiulu. „După ce, în urmă cu doar o săptămână, un arădean a aruncat moloz în zona blocurilor ANL de pe strada Voinicilor, la sfârșitul săptămânii trecute o camionetă plină cu moloz din construcții a fost descărcată în zona UTA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică l-au depistat pe B.G., în vârstă de 42 de ani, în timp ce arunca molozul pe strada Fecioarei“, informează Poliția Locală Arad. Arădeanul a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor. Poliția Locală Arad lansează un nou apel la bunul simț al arădenilor, recomandându-le să nu mai arunce gunoaie în zone nepermise. Abateri de la prevederile Legii 211/2011 pot fi sesizate la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad: 0257-939 (apel gratuit).

Intervenții executate de ISU Arad

În perioada 7 – 10 aprilie, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ al judeţului Arad au executat 96 misiuni şi 36 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie. „S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 4 incendii, 2 caz de asigurare asistenţă a persoane, 1 misiune descarcerare şi 7 alte diferite tipuri de misiuni.Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 82 de cazuri“, se arată într-o informare a ISU Arad. Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns, subunităţile au executat 14 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. În timpul misiunilor de recunoaştere sunt verificate sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

BMW căutat în Italia, găsit la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac – Nagylak au depistat un cetățean român care conducea un autoturism BMW, căutat de autorităţile din Italia. Autoturismul marca BMW 525, an de fabricaţie 1999, era condus de Ion G., în vârstă de 33 de ani, din județul Gorj. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport certificatul de înmatriculare şi certificatul de inspecţie tehnică. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în 21 septembrie 2013. Șoferul a declarat că știa că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia şi că el l-a împrumutat de la o rudă. Mașina a fost indisponibilizată la sediul STPF Arad. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.