Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a murit, după ce a fost incendiat în fața Stației CFR Arad, autorul faptei fiind trimis în judecată pentru omor calificat.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au informat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mojsza David Zsolt pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, inculpatul, în seara zilei de 24 februarie, era în fața Stației CFR Arad, sub influenţa băuturilor alcoolice, și a aprins cu o brichetă hainele unui bărbat, provocând decesul acestuia în urma arsurilor cauzate. Conform procurorilor, dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Țigări confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalități Economice din cadrul IPJ Arad au efectuat patru percheziții domiciliare și una asupra unui vehicul. Cu ocazia perchezițiilor efectuate pe strada Socului din Arad, au fost ridicate în vederea indisponibilizării, din locuința unei femei de 61 de ani, 352 de pachete de țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, iar din locuința unui bărbat de 47 de ani, 120 de pachete. De asemenea, din portbagajul unui autoturism parcat în fața casei bărbatului au fost ridicate 200 de pachete de țigări, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Totodată, în urma a două percheziții, desfășurate pe străzile Flueraș și Octavian Goga din municipiu, în locuințele a trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 62 de ani, au fost ridicate 693 de pachete de țigări, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Au fost indisponiblizate în vederea confiscării 1.365 de pachete de țigări și 1.130 de lei, bani proveniți din comiterea activității infracționale.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Nicolae Albulescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 9 ianuarie, în jurul orei 19.20, bărbatul a condus pe DN 79, în afara comunei Şimand, din direcţia Chişineu Criş, înspre Arad, un autoturism Fiat neînmatriculat în circulaţie. Bărbatul a fost oprit de un echipaj al poliţiei rutiere, iar cu în timpul verificărilor s-a constatat că mașina nu este înmatriculată în circulaţie, iar numerele de înmatriculare provizorii aplicate sunt expirate.  Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş spre soluţionare.

Nepaleză reținută de frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din Nepal, care a încercat să iasă  ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate românească, aparținând altei persoane. Femeia a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac –Csanadpalota. Ea era pasager într-un autoturism înmatriculat în România și s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este Sabriti I., în vârstă de 36 ani, și a intrat legal în România, în cursul anului 2016. Aceasta a declarat că şi-a procurat documentul de călătorie de la Sorin S., pasager şi el în autoturism, în schimbul sumei de 500 de euro și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia, la muncă și nu deținea o viză pentru a putea călători în Spaţiu Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.