Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Produse contrafăcute, în valoare de 21.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au desfășurat o acțiune, în municipiul Arad, pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuală.

În timpul acțiunii, polițiștii au depistat, într-o piață din municipiu, doi bărbați, de 39 și 42 de ani, ambii din Arad, care ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte purtătoare de însemne a unor mărci înregistrate, fără a prezenta elementele de siguranță ale produselor orginale. „210 produse de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor“, a informat IPJ Arad. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Au condus fără permis

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în trafic, trei persoane care au condus autoturisme, fără a avea permise de conducere. Astfel, au fost depistați pe raza localității Archiș, un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe raza localității Birchiș, un bărbat de 45 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere, iar în Piața Catedralei din municipiu, un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Amendat pentru gunoi

Un arădean a fost amendat de polițiștii locali pentru că a aruncat gunoiul pe o stradă din apropierea blocurilor ANL, din cartierul Micălaca. „Se întâmplă din nou, de această dată într-o altă zonă a orașului decât cele cu care ne-am obișnuit până acum. Arădenii par a nu înțelege că aruncarea gunoaielor pe domeniul public al municipiului reprezintă contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor. Nu a fost o păcăleală de 1 aprilie atunci când polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică i-au cerut socoteală lui C.C.C., un arădean în vârstă de 29 de ani, care a găsit de cuviință să descarce molozul dintr-un tractor cu remorcă pe strada Voinicilor, în apropierea blocurilor ANL“, a informat Poliția Locală Arad. Pentru fapta sa, bărbatul are de achitat o amendă de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legii privind regimul deșeurilor. Poliția Locală Arad apelează, încă o dată, la bunul simț și la spiritul civic al cetățenilor, îndemnându-i să renunțe la obiceiul de a se debarasa de gunoaie în locuri nepermise.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petru Lucian Bulzan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 12 februarie, în jurul orei 23.40, bărbatul a condus pe DN 79, în comuna Şimand, un autoturism Dacia Logan, în timp ce avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1.45 gr.alcool/1.000 ml. sânge pentru prima probă (ora 1.35), respectiv 1.25 gr.alcool/1.000 ml. sânge pentru cea de-a doua probă (ora 2.35). Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.