Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Administratorul unei firme din Arad a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, valoarea prejudiciului adus bugetului de stat fiind de peste 300.000 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a lui Laurenţiu Cristian Şerban, pentru săvârşirea  infracţiunii de evaziune  fiscală. Din  probatoriul  administrat în cauză a rezultat că Laurenţiu Cristian Şerban, în perioada 2008 – 2012, în calitate de administrator al unei  societăţi  comerciale, acţionând în baza unei rezoluţii infracţionale unice,  nu a evidenţiat în documentele contabile ale societăţii şi în deconturile de TVA (D300) depuse la organul fiscal teritorial, veniturile aferente relaţiilor comerciale desfăşurate cu mai multe firme, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 304.627 lei, reprezentând TVA. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Circulație feroviară oprită

Traficul feroviar pe magistrala 200 Deva – Arad, între staţiile Milova şi Radna, din judeţul Arad, a fost oprit, marţi după-amiază, din cauza unui incendiu de vegetaţie, un tren staţionând într-o staţie până la stingerea focului. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că, la ora 14.15, în judeţul Arad, traficul feroviar a fost oprit pe magistrala 200 Deva – Arad, între staţiile Milova şi Radna, din cauza unui incendiu de vegetaţie. Un tren de călători a staţionat în staţia Milova, până la lichidarea incendiului. Pompierii au intervenit în zonă pentru stingerea focului, iar traficul feroviar a fost reluat după aproximativ 15 minute.

Minori reținuți pentru furt

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul IPJ Arad cercetează doi minori, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Oamenii legii au depistat, în flagrant delict, pe strada Făget din municipiu, doi minori, de 14 și 15 ani, din Arad, care au spart geamul unui autoturism parcat, din care au sustras o borsetă cu acte personale, un portofel cu bani și un telefon mobil. Conform IPJ Arad, minorii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Grup infracțional, destructurat

Un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări, care avea ramificaţii la nivel internaţional, a fost destructurat în urma a 38 de percheziţii efectuate, marţi, de poliţiştii de frontieră în Arad, Constanţa, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Bucureşti, alte 51 de percheziţii desfăşurându-se în Spania. În perioada monitorizării grupării, poliţiştii de frontieră au confiscat de la membrii acesteia peste 400.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ un milion de euro, descoperite în cisterne modificate special. Grupul infracţional era format din români, ajutaţi de bulgari şi de alţi cetăţeni români rezidenţi în Spania. Aceştia procurau ţigări de contrabandă de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetăţeni români ori străini şi le transportau pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau şi le comercializau pe piaţa neagră.

Au condus fără permis

Polițiștii rutieri din Arad cercetează o femeie și un bărbat, care au condus autovehicule, fără a deține permise de conducere. Pe DN 79/A, pe raza localității Almaș, a fost depistată o femeie, de 44 de ani, din localitatea Iacobini, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce din 13 ianuarie. Pe D.J. 708, pe raza comunei Gurahonț, a fost identificat un bărbat, de 45 de ani, din localitatea Zimbru, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deține permis de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.