Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat mai multe persoane care conduceau autovehicule, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Pe Calea Iuliu Maniu din municipiu a fost depistat un bărbat, de 46 ani, din Arad, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au constatat și că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Tot în municipiu, a mai fost depistat un bărbat, de 47 ani, din Arad, în timp ce conducea, pe strada I.C. Brătianu, un autoturism, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mai depistat pe DN 79/A, în Pilu, un tânăr, de 23 ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în Pâncota, un bărbat de 30 ani, din Arad, care se afla la volan cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Nădlac a fost identificat un alt tânăr, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agent de pază cercetat de procurori

Un agent de pază este cercetat penal de procurorii arădeni, după ce în mass-media au apărut informații și imagini cu acesta, în timp ce lovea un bărbat. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296  alin 2 C.pen, constând în aceea că, în data de 26 martie, un agent de pază, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a lovit cu pumnul o altă persoană ce se afla în faţa Gării din Arad“, au anunțat procurorii arădeni. Conform sursei citate, în legătură cu aspectele menţionate, s-a format un dosar penal, urmând să se efectueze cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii infracţiunii şi a identificării tuturor persoanelor responsabile.

Comercializare de droguri de risc

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, împreună cu cei ai Poliției comunale Vladimirescu, au pus în aplicare, la sfîrșitul săptămânii trecute, un mandat de executare a pedepsei închisorii. Potrivit IPJ Arad, mandatul a fost emis la data de 23 martie, de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Vladimirescu, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de vânzare și deținere de droguri de risc. Tânărul a fost dus în Peniteciarul Arad.

Misiuni executate de subunitățile ISU

În perioada 24 – 27 martie, subunităţile de intervenţie ale ISU Arad au executat 99 misiuni şi 36 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie. „S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 18 incendii, 1 caz de asigurare asistenţă a persoane şi 1 misiune descarcerare. Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 79 de cazuri. Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns, subunităţile au executat 36 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. În timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei. Din cele 18 de incendii, 16 au fost incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi resturi vegetale, suprafeţele incendiate fiind cuprinse între 50 mp şi 10 ha“, se arată în bilanțul ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.