Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Tribunalul Arad a decis, joi, amânarea judecării cererii hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, de contopire a pedepselor decise de instanţele din SUA şi România şi de reducere a perioadei de detenţie.

Guccifer a cerut emiterea unui nou mandat de executare prin contopirea pedepselor primite în SUA şi România şi deducerea perioadelor în care a stat în arest în cele două state. Hackerul a spus că, din punctul său de vedere, infracţiunile pentru care a fost condamnat în SUA şi România „sunt concurente şi pot fi contopite”. Guccifer a prezentat instanţei perioadele în care a stat în arest, spunând că a fost închis iniţial în România în 2014, iar în 2016 a fost predat temporar autorităţilor americane, pentru a-l judeca în alt dosar. El a fost extrădat în 31 martie 2016 şi a stat în arest până în 11 octombrie 2016, când a fost adus în România. Procurorul DIICOT a cerut instanţei să amâne cauza, pentru clarificări privind perioadele în care Guccifer a fost închis şi pentru care el cere deducerea din pedeapsa finală. Astfel, judecătorul a decis să ceară Ministerului Justiţiei şi ANP clarificări, iar următorul termen a fost stabilit pentru 4 aprilie 2017.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

Poliţiştii rutieri au efectuat, în ultimele 24 de ore, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 204 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 184 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Judecați pentru trecere ilegală a frontierei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Uzzaman Elias, Rahman Md Saidur şi Uddin Mohammed Zia – cetăţeni din Bangladesh – pentru săvârşirea  infracţiunii de  trecere  ilegală a frontierei  de  stat. Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, inculpaţii Uzzaman Elias, Rahman Md Saidur şi Uddin Mohammed Zia, în noaptea de 24/25 februarie 2017, au trecut  împreună, în mod ilegal, frontiera de stat a României în Ungaria, peste câmp. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

Urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II –Csanadpalota au depistat un bărbat căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui Ionel S., în vârstă de 28 de ani, din Neamţ, era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.