Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie în vârstă de 32 de ani, fiica unui om de afaceri din Arad, a fost găsită spânzurată în locuinţa sa din municipiu, trupul acesteia fiind descoperit de membrii familiei.

Cadavrul Oanei Miruna I. a fost găsit de familie, miercuri seară, în jurul orei 21.00. „Femeia a fost găsită spânzurată în propria locuinţă. Nu există suspiciuni în privinţa decesului. Corpul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Arad pentru efectuarea necropsiei“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, inspector principal Lorena Radu, citată de Agerpres. Tânăra este fiica omului de afaceri Livius Ioja, fost director al Fabricii de bere „Arbema“. Conform anchetatorilor, femeia nu a lăsat niciun bilet prin care să îşi justifice gestul, însă, se pare că s-ar fi sinucis din motive de natură sentimentală.

Acțiune în Piața „Mihai Viteazul“

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune în Piața „Mihai Viteazul“ din municipiul Arad, pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația privind comerțul cu produse accizabile. În cadrul activităților desfășurate, au fost depistați 4 bărbați, cu vârste între 34 și 65 de ani, din Arad, care aveau asupra lor și ofereau spre comercializare 800 țigarete netimbrate, de diferite mărci. În urma cercetărilor efectuate, în două autoturisme deținute de cei în cauză au mai fost depistate alte 8.000 de fire țigarete netimbrate, de diferite mărci, destinate comercializării. Întreaga cantitate de țigarete susceptibilă a proveni din contrabandă, în valoare de aproximativ 4.400 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști, cei patru bărbați fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

A transportat lemne fără aviz

Un bărbat care a transportat cu un vehicul lemne fără documente legale și fără a deține permis de conducere este cercetat de polițiștii de la Secția nr. 8 Rurală Săvârși. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din județul Maramureș, transporta cu o autoutilitară pe DN 7, pe raza localității Săvârșin, 3,57 metri cubi material lemons, de diferite specii, pentru care nu deținea aviz de însoțire. De asemenea, în urma verificării documentelor personale s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. De asemenea, cantitatea de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Urmăriţi depistaţi în PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat doi bărbați căutaţi de autorităţile române şi luxemburgheze pentru executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, a fost depistat cetăţeanul român V.A. de 24 de ani, domiciliat în judeţul Vaslui. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei, având de executat un an şi 4 luni de închisoare. În același punct de trecere a frontierei a fost depistat și cetăţeanul român P.P., de 43 de ani, cu domiciliul în judeţul Dolj. În urma efectuării verificărilor specific s-a constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Luxemburg, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni economico-financiare. Cele două persoane au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.