Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate și în timp ce se aflau sub influența alcoolului au fost depistate în trafic de polițiștii arădeni.

Pe strada Andrei Șaguna din municipiul Arad a fost identificat un tânăr, de 26 de ani, din Felnac, care conducea pe un autoturism neînmatriculat, iar pe raza orașului Curtici, a fost depistat un bărbat de 77 de ani, din Macea, în timp ce conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 11 martie. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală. În localitatea Belotinț a fost depistat un bărbat, de 65 de ani, care ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cerectare penală.

Autorii unui furt, prinși de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, marți, pe o stradă din municipiu, trei persoane, care erau suspecte de furtul unui autoturism din Timișoara. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, Ștefan B. de 33 ani, Gabriel L. de 16 ani, și Giuliano I., de 16 ani, toți din Timișoara, au furat un autoturism din fața unui service auto, cu care s-au deplasat în municipiul Arad. Pe o stradă din apropierea centrului Aradului, aceștia au fost interceptați de jandarmi. La vederea forțelor de ordine, au abandonat autoturismul și au încercat să fugă, dar în scurt timp au fost prinși. Lui Gabriel L. i s-a asociat și infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Cei trei, împreună cu autoturismul, au fost predați polițiștilor de la IPJ Arad.

Produse contrafăcute, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din Portul Constanța, au efectuat un controlul amănunțit asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Arad.  Administratorul firmei este un cetățean german, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în Germania. În urma controlului au fost descoperite 8.640 plăcuțe metalice pentru centuri auto, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, produsele fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare totală de 57.660 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sub influența alcoolului la volan

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Chelaru, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a  unui  vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de  peste 0,80 gr/l alcool în  sânge. Din  probatoriul administrat în cauză a rezultat că Marcel Chelaru, la data de 20 august 2016, în jurul orei 23.24, a condus un autoturism Ford pe DJ 707 B, în localitatea arădeană Ostrov, din direcţia Bacăul de Mijloc înspre Birchiş, având o îmbibaţie alcoolică de 1,00 gr/l alcool pur în  sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.