Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, a fost depistat un bărbat, de 51 de ani, din Arad, care conducea, pe Bulevardul Revoluției din municipiu, un autoturism care figurează ca fiind radiat din circulație de autoritățile germane, din septembrie 2016. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe dumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. În comuna Șimand a fost depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că mopedul nu este înregistrat. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat si fără a deține permis de conducere.

A furat 50 de tone de porumb

Un bărbat, bănuit că a furat 50 de tone de porumb, a fost identificat de polițiștii de la Postul de Poliție din Zăbrani. „În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un bărbat, de 46 de ani, din județul Arad, care, în perioada septembrie-noiembrie 2016, ar fi recoltat cu o combină, fără drept, 50 de tone de porumb de pe raza localității Neudorf, iar ulterior l-ar fi valorificat“, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Constantin, pentru că a condus  o mașină, în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce vehicule. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 22 iulie 2016, bărbatul a condus un autoturism Renault, înmatriculat în Cehia, pe DN 7, în localitatea Conop, din direcţia Arad spre Deva. Bărbatul a fost oprit de poliţiști pentru depăşirea limitei de viteză. În timpul verificărilor efectuate de oamenii legii s-a constat că Radu Constantin avea dreptul de conducere suspendat. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

Libaneză cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat, într-un tren internațional, o femeie care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind un permis de ședere german aparținând altei persoane. Documentul era semnalat de autoritățile germane ca „bun căutat pentru confiscare”, acesta fiind declarat furat/pierdut de titular. Polițiștii de frontieră au stabilit că femeia prezentă în punctual de trecere este cetăţean libanez, are 49 ani și a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană a cărei identitate reală nu o cunoaște, contra sumei de 1.000 euro. Femeia mai spus că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania, la fiul său.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.