Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care are de executat o pedeapsă privativă de libertate, pentru că a încercat să introducă ilegal telefoane mobile în penitenciar, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Florian A., de 30 de ani, din judeţul Galaţi, era pasager într-un microbuz înmatriculat în Germania, și a fost reținut când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei. În timpul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de introducere în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar, având de executat un an închisoare.

Țigări confiscate de polițiștii din Almaș

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Almaș cercetează un bărbat, pentru contrabandă. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, în urma unei acțiuni pentru prevenirea comerțului ilicit, polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Almaș, un bărbat de 48 de ani, din județul Alba, în timp ce transporta, cu un autoturism, 500 de pachete de țigarete netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Arădean prins la furat pastă de dinți

Un bărbat din Arad a fost prins după ce a furat peste 40 de tuburi cu pastă de dinți, dintr-un magazin din Satu Mare. Reprezentantul unui supermarket din acest oraș, a sesizat Poliția că a reținut o persoană pe care o bănuiește că a furat din magazin. La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 39 de ani, din Arad, asupra căruia au fost găsite 42 cutii cu pastă de dinți, cu care a trecut de casele de marcat, fără să le achite contravaloarea, avându-le ascunse în îmbrăcăminte. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 600 lei, a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă.

Trimiși în judecată pentru dare de mită

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dorel Muntean şi Salonica Aniţa Muntean, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Dorel Muntean, în data de 25 ianuarie, a remis denunțătorului A.S.D. suma de 50 de euro, pentru ca acesta să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv să nu întocmească actele de constatare a infracțiunii săvârșite de inculpat. La aceeaşi dată, Salonica Aniţa Muntean i-a asigurat un sprijin real lui Dorel Muntean și a participat la discuțiile cu denunțătorul, insistând ca acesta să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu în mod necorespunzător. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 236 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 224 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.