Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care depozita ilegal moloz pe o stradă din municipiul Arad a fost depistat și amendat de polițiștii locali.

Conform Poliției Locale Arad, bărbatul a spus că mașina sa este încărcată cu crengi și buruieni. Însă, în camioneta pe care o conducea se afla moloz, pe care încerca să-l arunce în zona străzii Agricultorilor. „În seara de 8 martie, în timp ce descărca moloz din camionetă într-un loc nepermis, S.A, în vârstă de 64 de ani, a fost surprins de polițiștii locali și, ulterior, amendat cu 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor art.19, pct.3 din Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor“, au informat polițiștii locali. DE asemenea, Poliția Locală Arad lansează un nou apel către toți cetățenii din municipiu, aducându-le aminte că „spiritul civic și litera legii trebuie să primeze“.

Arestat pentru 30 de zile

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au solicitat magistraților arestarea preventivă a lui Sorin Petcuț, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului. Judecătoria Ineu a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 zile. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 5 martie, Sorin Petcuţ, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui Jeep Cherokee şi l-a condus prin comuna Tîrnova. Fiind oprit de polițiști, s-a constatat că bărbatul a avut permis de conducere pentru altă categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool în aerul expirat. Din Buletinul de analiză toxicologică întocmit de către SJML Arad a rezultat că Petcuț a avut o alcoolemie la prima probă de 2,00 g/l sânge, iar la proba a doua o alcoolemie de 1,80 g/l sânge.

Cercetați pentru furt de porumb

Polițiștii de la Postul de Poliție Fântânele au identificat trei tineri, care sunt bănuiți de comiterea unui furt dintr-un fost C.A.P. Potrivit oamenilor legii, cei trei tineri, de 20, 21 și 24 de ani, din județul Arad, în noaptea de 16/17 ianuarie, ar fi sustras din incinta fostului C.A.P. din localitatea Tisa Nouă 4.000 de kg de porumb, pe care ulterior l-ar fi valorificat locuitorilor de pe raza aceleiași localități. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză, pe numele acestora fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Irakieni opriți la frontieră

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi adolescenti din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară. Cei doi au fost observați în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Irakienii au fost reţinuți la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră. În timpul cercetărilor s-a stabilit că cei doi, ambii în vârstă de 17 ani, sunt solicitanţi de azil în România. Tinerii au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente pentru trecerea frontierei și intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.