Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Aproximativ 2.000 de pachete de țigări și 30.000 lei au fost confiscați de polițiștii arădeni, în timpul unor percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală, împreună cu cei de la Secția din cartierul Aurel Vlaicu și de la Biroul Ordine Publică, au efectuat două percheziții la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. Pe Aleea Saturn din Arad, polițiștii au efectuat o percheziție în locuința unui bărbat și a unei femei, unde au fost depistate 39.300 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate corespunzător și 1.631 de lei, sumă susceptibilă că ar fi provenit din contrabandă cu țigarete. Pe strada Ion Creangă din Arad, polițiștii au efectuat o altă percheziție, în urma căreia au fost depistați 28.257 de lei și 10.000 de forinți, sume susceptibile că ar fi provenit din desfășurarea activității infracționale. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru contraband.

Îmbrăcăminte și CD/DVD-uri contrafăcute

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Arad au desfășurat, duminică, o acțiune cu efective mărite, pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Astfel, au fost depistați, într-o piață din municipiu, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 59 de ani, toți din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte purtătoare a unor însemne înregistrate, și CD-uri și DVD-uri cu opere muzicale și cinematografice, susceptibile de a fi contrafăcute. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 80 de produse de îmbrăcăminte și încălțăminte și 278 de CD-uri și DVD-uri, în valoare de aproximativ 10.780 lei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Curele și poșete, cofiscate de jandarmi

În cursul zilei de duminică, jandarmii au depistat, în Piața Obor din municipiul Arad, un bărbat care oferea spre vânzare încălțăminte, curele și poșete contrafăcute. Fiecare produs avea inscripționată sigla unor mărci cunoscute, dar lipsea elementul de siguranță prevăzut articolelor originale. Având în vedere că „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare“ constituie infracțiune, conform prevederilor Legii. nr. 84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Produsele contrafăcute au fost ridicate în vederea confiscării.

Traficant de droguri, reținut la frontieră

Un tânăr pe numele căruia era emis un mandat european de arestare a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Laurenţiu D., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Timiş, a fost reținut când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc, acesta având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi o lună. Tânărul au fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.