Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patronul unei firme din Arad a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de peste 600.000 lei.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Sebastian Dancou, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Arad, în perioada noiembrie 2011 – mai 2012, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise în numele altei firme din Satu Mare, reprezentând prestări servicii, facturi care nu au la bază operaţiuni reale. Prejudiciul în dauna bugetului de stat este de valoare de 536.664 lei. Totodată, s-a mai stabilit că bărbatul, în cursul lunii iunie 2012, a omis declararea veniturilor realizate din serviciile prestate în favoarea unei alte societăţi comerciale, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat de natura TVA sustras de la plată, în valoare de 75.561 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalul Arad.

Au furat din supermarket  

Polițiștii Secției nr. 1 din cartierul arădean Aurel Vlaicu cercetează un minor și un bărbat, care au fost depistați în timp ce furau băuturi alcoolice din supermarketuri din municipiu. Minorul, în vârstă de 14 ani, din Arad, a fost depistat în timp ce sustrăgea, dintr-un supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu, băuturi alcoolice. Totodată, bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a fost depistat în timp ce sustrăgea băuturi alcoolice dintr-un alt supermarket situat pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Judecat pentru ucidere din culpă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Claudiu Chim, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în ziua de 15 august 2016, bărbatul, conducător auto cu vechime de 5 luni, a condus neatent şi cu viteză neadecvată un autoturism marca VW Golf, pe DN7, în zona Lipova, şi l-a accidentat grav pe P.E., cauzându-i leziuni, din cauza cărora a decedat în Spitalul Clinic Judeţean Arad, după câteva ore. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova.

Urmărit depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac –Nagylak au depistat un bărbat căutat de autorităţie bulgare, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Bărbatul se numește Orhan R., are 36 de ani și este din Bulgaria. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile bulgare, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Bulgarul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 145 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 26 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 119 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.