Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați au fost trimiși în judecată pentru că au bătut un consătean, într-un local din comuna arădeană Conop, victima necesitând mai multe zile de îngrijiri medicale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au informat că au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Florin Mocan, cercetat în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, şi Iosif Sorin Crişan, pentru lovire sau alte violențe şi tulburarea ordinii și liniștii publice. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Adrian Florin Mocan, în noaptea de 28/29 ianuarie 2017, se afla într-un local din Conop, unde l-a amenințat și lovit pe M.D.. Victima a fost lovită cu o sticlă la nivelul feței, generându-i leziuni care au necesitat o intervenție medicală de urgență. Ulterior, Iosif Sorin Crișan i-a aplicat victimei o lovitură cu capul în zona gurii, provocându-i leziuni care au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Dosarul va fi soluţionat la Tribunalul  Arad.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 139 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 55.000 de lei. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 114 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu l-au trimis în judecată pe Marcel Mircea Cătană, pentru conducerea  unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi pentru conducerea unui vehicul, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Conform procurorilor, Marcel Mircea Cătană, în noaptea de 27/28 februarie 2016, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi cu toate că nu poseda permis de conducere, a circulat cu autoturismul pe drumurile publice, respectiv pe DJ792. Fiind testat, de poliţiști cu aparatul etilotest, s-a determinat o concentraţie de vapori de alcool în aerul expirat de 0,90 mg/l. Din Buletinul de analiză toxicologică a rezultat că inculpatul avea o alcoolemie în sânge la proba 1 de 1,55 g de alcool la 1.000 de ml de sânge, iar la proba 2, de 1,35 g de alcool la 1.000 de ml de sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Urmărit depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II –Csanadpalota au depistat un bărbat, care era căutat de autorități pentru furt calificat. Bărbatul se numește Ion B. are 30 de ani și este din județul Harghita. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta având de executat o pedeapsă de 2 ani și 3 luni. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.