Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un cetățean austriac, care are un magazin în localitatea arădeană Pescari, este cercetat penal, pentru că deținea ilegal o armă de tir cu glonț, un încărcător și două cartușe.

Conform IPJ Arad, bărbatul este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă. Polițiștii au efectuat o pecheziție la sediul firmei din Pescari, al cărui administrator este cetățeanul austriac. În timpul activităților desfăsurate la sediul societății comerciale au fost depistate o armă de tir cu glonț, un încărcător și două cartușe, pentru care austriacul nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Arma și muniția au fost ridicate în vederea continării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă.

Hoți de lemne prinși de jandarmi

Jandarmii din Săvârșin au fost sesizați, miercuri, de reprezentanții Ocolului Silvic Valea Mare, cu privire la o tăiere ilegală de arbori de pe un fond forestier din gestiunea acestuia. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, împreună cu specialiştii silvici, unde au observat trei bărbaţi, care aveau asupra lor drujbe. La vederea organelor de ordine, cei trei au luat-o la fugă prin pădure, în direcția localității Făget, din județul Timiș, dar unul dintre suspecți a fost prins. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta este Adrian Marius B, are 30 ani și este domiciliat fără forme legale în Făget. Împreună cu ceilalți doi bărbați, au tăiat 120 arbori, nemarcați, însumând 32,12 mc, în valoare de 6.031 lei. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

Operațiuni cu articole pirotehnice

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, împreună cu cei din orașul Pâncota, au identificat două persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în luna noiembrie a anului 2016, un bărbat și o femeie, de 28 și 44 de ani, ar fi achiziționat online aproximativ 1.000 de articole pirotehnice (baterii-artificii și petarde), în valoare de aproximativ 1.300 de lei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Judecat pentru vătămare corporală

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ştefăniţă Marius Păun, pentru vătămare corporală din culpă. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 29 iulie 2015, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 79/A, în localitatea Pilu, nu a păstrat în momentul depăşirii o distanţă laterală suficientă faţă de un biciclist, pe care l-a acroşat cu oglinda retrovizoare. În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 100-120 de zile de îngrijiri medicale, conform raportului de expertiză medico-legală, întocmit  de SJML Arad. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Măașină căutată de autorităţile din Austria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un autoturism Skoda Octavia, în valoare de 15.000 de euro, căutat de autorităţile din Austria. Mașina, înmatriculată în Austria, era condusă de Leonid P., în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun furat“, alertă introdusă de autorităţile de Austria, în 6 februarie 2017. Șoferul a declarat că a împrumutat autovehiculul de la o cunoştinţă și nu știa că este căutat de autorităţile din Austria. Mașina a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.