Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbaţi, pe numele cărora erau emise, de autorităţile olandeze şi belgiene, mandate europene de arestare, au fost reținuți de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa, a fost reținut când s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru ieșirea din țară. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile belgiene, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de jaf armat. La acelaşi punct de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a efectua controlul de frontieră doi cetăţeni români, C.L. şi C.C., în vârstă de 31 de ani, respectiv 33 de ani, domiciliaţi în judeţul Neamţ. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor doi erau emise, de autorităţile olandeze, mandate europene de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei. Cei trei au fost predați unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Un tânăr băut și-a avariat mașina

Polițiștii din orașul Nădlac cercetează un tânăr, pentru că a condus un autovehicul în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conform IPJ Arad, tânărul, în vârstă de 22 de ani, din Nădlac, a condus un autoturism pe o stradă din acest oraș, iar la efectuarea unui viraj a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un pom de pe marginea carosabilului. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, însă, testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 0,88 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Ziua Porților Deschise la ISU Arad

Conform planului de activițăți al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în zilele de Marți 13 se sărbătorește Ziua Informării Preventive. Cu această ocazie, marți, 13 noiembrie, între orele 10.00 – 14.00, ISU Arad va organiza „Ziua Porților Deschise” la sediile subunităților din județ. Conform ISU Arad, se vor deschide porțile la sediul Detașamentului Arad, situat pe strada Andrei Șaguna nr. 66 – 72, dar și la Gărzile de Intervenție: Ineu, Chișineu-Criș, Sebiș, Gurahonț, Bârzava și Birchiș, unde se va prezenta tehnica, utilajele, materialele și accesoriile folosite de pompierii militari la intervenții.

Șoferi depistați sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat, pe șoselele din județul Arad, mai multe persoane care au condus autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.  Astfel, polițiștii din Ineu au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Ineu, care conducea un autoturism pe o stradă din acest oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,80 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe raza orașului Chișineu – Criș, polițiștii au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Șepreuș, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe raza municipului Arad, polițiștii de la Biroul Rutier au depistat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pescăruș, un bărbat, de 31 de ani, din Fântânele, cu o alcoolemie de 0,74 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Autoturism căutat de autorităţile din Germania

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat un tânăr care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un autoturism căutat de autorităţile din Germania. Conform Poliției de Frontieră, cetăţeanul român P.M., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti, era la volanul unei maşini cu platformă, pe care transporta un autoturism BMW, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2011. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că autoturismul BMW figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în aceeaşi zi. Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunostinţă că autoturismul era căutat de autorităţile din Germania, el având doar calitatea de şofer. Mașina, în valoare de 24.000 lei, a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor, la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.