Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism în valoare de 30.000 euro, semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia, a fost descoperit la Sântana, de polițiștii de frontieră arădeni.

Autoturismul marca Volkswagen Passat a fost depistat în timpul unei acţiuni desfășurate pe linia combaterii traficului cu mașini furate. Poliţiştii de frontieră au identificat mașina în Sântana, la volan fiind Ion B., în vârstă de 50 de ani. În urma verificărilor s-a constatat că VW figura ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Belgia. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul din Belgia și nu știa că acesta se află în atenția autorităţilor belgiene. Mașina a fost indisponibilizată la sediul STPF Arad, până la finalizarea cercetărilor.

Autoturisme neînmatriculate

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat mai multe persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate. În municipiu, pe strada Andrei Șaguna, polițiștii au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Grăniceri, în timp ce conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 16 februarie. Pe strada Lucian Blaga a fost identificat un bărbat, de 48 de ani, din Arad, care conducea un autoturism care figurează ca radiat din circulație de autoritățile olandeze, din luna octombrie 2016. Pe DJ 752, la Lipova, a fost depistat un bărbat, de 79 de ani, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 8 februarie. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

A condus un moped fără permis

Pe strada Ștefan Augustin Doinaș din municipiul Arad a fost depistat, de polițiști, un bărbat, de 52 de ani, în timp ce conducea un moped. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 135 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.