Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere Delicte Silvice, împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice Arad, au desfășurat, pe raza localității Felnac, o acțiune cu efective mărite, pe linia transportului, comercializării și depozitării de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate la mai multe unități cu profil silvic, au fost constatate următoarele: în depozitul unei societăți din Felnac au fost depistați 18,05 mc de cherestea (rășinoase) pentru care nu existau documente legale de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea confiscării, iar firma a fost amendată cu 9.000 de lei. Totodată, în urma controalelor efectuate în depozitul unei alte societăți de pe raza aceleiași localități, s-a constatat că administratorul societății ar fi expediat 106 mc de lemn de foc, fără a deține documente legale de proveniență. Firma a fost amendată cu 25.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Adam Aioanei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 23 octombrie 2016, în jurul orei 18.45, bărbatul a condus, pe DN 79, pe raza comunei arădene Şimand, un autoturism VW Passat, fiind oprit în trafic de echipajele de poliţie. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că autovehicul nu este înmatriculat în circulaţie, iar numerele de înmatriculare provizorii aplicate pe mașină sunt expirate. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Au furat din supermarketuri

Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează doi bărbați care au fost depistați, în flagrant, în timp ce furau din supermarketuri din Arad. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează un bărbat de 27 de ani, din județul Brăila, care a fost depistat în timp ce sustrăgea bunuri alimentare, în valoare de aproximativ 510 lei, dintr-un supermarket de pe strada Banu Mărăcine din municipiu, dar și un tânăr, de 28 de ani, din Arad, care a fost depistat în timp ce sustrăgea produse în valoare de aproximativ 120 de lei, dintr-un supermarket de pe strada Lucian Blaga din municipiu. În ambele cauze, prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Urmărit internaţional, depistat

Poliţiştii de frontieră de PTF la Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. Bărbatul se numește Ioan D., are 30 de ani și este din judeţul Braşov. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.