Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 480 de amenzi au fost aplicate de polițiștii rutieri, în ultimele 72 de ore, în timpul unor acțiuni efectuate, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 488 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 241.000 de lei. Dintre acestea, 181 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 307 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 44 permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare.

Bilanț săptămânal la ISU Arad

În perioada 13 – 20 februarie, subunităţile ISU Arad au desfăşurat 136 misiuni de intervenţie şi 63 misiuni de recunoaştere în obiective. S-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii, la două descarcerări, au fost 4 misiuni de asistenţă a persoanelor, dar și o misiune de sprijin a altor structuri M.A.I. Modulele S.M.U.R.D au acordat asistenţă medicală în 115 cazuri. „Din cele 14 incendii, 12 s-au produs la case de locuit sau anexe ale caselor şi două la societăţi comerciale. În urma cercetărilor efectuate după stingerea incendiilor în 11 cazuri, cauza probabilă a incendiului este legată de sistemele de încălzire care sunt folosite necorespunzător, cu defecţiuni, necurăţate, amplasate necorespunzător sau suprasolicitate. Valoarea aproximativă a pagubelor produse este de 1.000.000 lei“, a informat ISU Arad.

Acumulatori auto, confiscați de polițiști

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad au depistat un bărbat care transporta acumulatori auto, fără a deține documente legale. „Polițiștii cercetează un bărbat, de 31 de ani, din județul Sălaj, care a fost depistat pe strada Mărului din municipiu, în timp ce transporta 17 acumulatori auto uzați, fără a deține dreptul de a cumpăra, transporta sau comercializa deșeuri periculoase. Din verificările efectuate a rezultat faptul că acumulatorii urmau a fi comercializați la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza municipiului“, informează IPJ Arad. Acumulatorii au fost indisponibilizați în vederea confiscării, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

A încredințat mașina unui minor

Un tânăr de 18 ani, care a încredițat un autoturism unui minor, este cercetat de polițiștii arădeni. Oamenii legii au depistat, pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, un tânăr, de 17 ani, care ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul i-a fost încredințat minorului de către un tânăr de 18 ani.     Pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține acest drept, respectiv încredințarea cu bună-știință a unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Urmăriţi general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Turnu au depistat două persoane, pe numele lor fiind emise mandate europene de arestare şi mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat Augustin B., de 59 de ani, din judeţul Satu Mare. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru act sexual cu un minor, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Bărbatul are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu a fost reținut Iulian C., de 37 de ani, din judeţul Cluj. Pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiunii furt calificat, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi 4 luni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.