Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak au depistat un autoturism Audi A6, în valoare de 15.000 de euro, care era căutat pentru confiscare de autorităţile din Marea Britanie.

Bărbatul care conducea autoturismul, înmatriculat în Marea Britanie, se numește George S., are 38 de ani și este din județul Teleorman. Șoferul a prezentat la control un certificat de înmatriculare emis de autorităţile britanice. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autovehiculul figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în 23 ianuarie 2017. Bărbatul a declarat că a cumpărat mașina de la o firmă din Marea Britanie și nu că aceasta se află în atenția autorităţilor. Autoturismul, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Cristinel Anton, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 11 octombrie 2016, bărbatul a condus, pe străzi lăturalnice din comuna arădeană Şimand, un autovehicul marca Peugeot, fiind oprit în trafic de echipajele de poliţie. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că mașina nu este înmatriculată în circulaţie, iar numerele de înmatriculare provizorii aplicate pe autovehicul sunt expirate.  Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Țigări de contrabandă

Polițiștii din orașul Pâncota, împreună cu polițiștii din Șiria, au efectuat, miercuri, două percheziții la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. Polițiștii au efectuat, pe raza localității Pâncota, două percheziții domiciliare, la locuințele unei femei de 53 de ani și a unui bărbat de 74 de ani, în timpul cărora au fost depistate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 17.270 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător -susceptibile că ar fi provenit din contrabandă – 6.815 filtre țigarete și 5,6 kg cafea. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Tăiere ilegală de arbori

Jandarmii din Săvârșin au fost sesizați, miercuri, cu privire la un transport de lemn, ce se presupune a fi ilegal. Sesizarea a fost făcută de o persoană anonimă, care a reclamat că, un bărbat transportă material lemnos din zona Valea Burdijeni și îl depozitează în dreptul unui imobil din localitatea  Petriș. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit că,  Andrei C, de 26 ani, din Petriș, a tăiat de pe proprietatea personală mai multi arbori nemarcati și i-a transportat la domiciliul său. A fost solicitată, de asemenea, prezența unui specialist silvic pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.  Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.