Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care a sustras două lingouri de aluminiu de la o fabrică din orașul arădean Sântana a fost trimis în judecată de procurori.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan-Dănuţ Iancu, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 25 aprilie 2016, în timp ce se afla în sediul unei societăţi comerciale din Sântana, bărbatul a fost depistat de angajaţii de la firma de pază că a sustras două lingouri de aluminiu, în greutate de 18,380 kg. Autorul furtului a ascuns cele două lingouri în autotrenul pe care îl conducea. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Chişineu Criş, spre soluţionare.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 125 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Judecat pentru violență

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru George Mocan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 22/23 mai 2016, în jurul orei 00.30, aflându-se la intrare în localitatea Mişca, „inculpatul Mocan Alexandru George l-a agresat pe numitul M.R., lovindu-l în zona capului şi în diverse zone ale corpului“. În urma actelor de agresiune, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice necesitând pentru vindecare un număr de 1-3 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Urmăriţi depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat doi bărbaţi, care erau căutaţi de autorităţie române, pe numele lor fiind emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Unul dintre cei reținuți se numește Valentin D., are 26 de ani și este din Teleorman. Pe numele lui era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 4 luni. Al doilea reținut se numește Petre M., de 32 de ani, din Vâlcea. Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.