Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane au murit, iar alte trei au fost rănite, în incendiile produse în decursul anului trecut, în județ, se arată în bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ Arad.

„Este un fapt îmbucurător că s-a redus semnificativ numărul de persoane decedate și rănite față de anii anteriori. Ținta Inspectoratului este să ajungem la valoarea de 0 persoane decedate sau rănite în incendiile de pe raza județului Arad“, au spus cei din conducerea ISU Arad. În bilanț se mai menționează că pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiilor au fost de aproximativ 21 milioane lei.

Bilanț la Poliția Locală Arad

Polițiștii locali din Arad au întocmit, în luna ianuarie, 427 de procese verbale de contravenție și au aplicat amenzi în sumă totală de 172.825 lei. Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică au întocmit 118 procese verbale, suma totală a amenzilor fiind de 17.250 lei. Au fost aplicate 51 pentru cerșetorie (valoarea amenzilor – 5.800 lei), 55 pentru consum de alcool pe domeniul public (valoarea amenzilor – 5.150 lei), 7 pentru abateri de la prevederile Legii fumatului (valoarea amenzilor – 5.000 lei), 2 pentru aruncarea gunoiului în locuri nepermise (valoarea amenzilor – 1.000 lei), 3 pentru lăsarea animalelor nesupravegheate pe domeniul public (valoarea amenzilor – 300 lei).

Trimis în judecată de procurori

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a lui Teodor Cîrlig, cercetat, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că bărbatul, „în data de 12 august 2016, în jurul orei 20.30, pe o stradă din localitatea Berechiu, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe numitul I.G.F., cauzându-i acestuia pierderea splinei şi leziuni traumatice ce au necesitat 55-60 de zile de îngrijiri medicale, care, potrivit criteriologiei medico-legale, i-au pus în pericol viaţa persoanei vătămate“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Tineri reținuți pentru furt calificat

Polițiștii de la Postul de Poliție Mîsca au identificat și reținut doi tineri, bănuiți de comiterea unui furt dintr-un imobil. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la sfârșitul lunii decembrie, cei doi, de 16 și 19 ani, ambii din Arad, prin efracție și escaladare, ar fi pătruns într-un imobil de pe raza localității Vânători, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (un frigider, două aragaze, o mașină de spălat, mobilier și carpete) în valoare de aproximativ 12.000 de lei.  Cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a stabilit că tinerii ar fi oferit spre comercializare bunurile sustrase, unor persoane de pe raza localității Vânători. Cei doi au fost reținuți de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările.

Mașină radiată, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean german, care conducea un autoturism radiat din circulaţie. Marco B., în vârstă de 31 de ani, a fost identificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota,  conducând un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în Germania. Având suspiciuni asupra documentelor prezentate, politiştii de frontieră au demarat cercetările, în urma cărora s-a stabilit că autoturismul a fost radiat din circulaţie din Germania, în data de 14 iulie 2015. Faţă de cele constatate, bărbatul nu a dorit să dea nici o declaraţie. Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.