Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație, declanșat în zona localității arădene Vidra, existând posibilitatea de extindere.

Cei care au intervenit pentru lichidarea incendiului sunt pompierii de la Garda de intervenite nr. 2 Gurahont, alături de angajați ai Ocolului Silvic și voluntari de la SVSU Vârfurile. Intervenția a început în cursul nopții de luni spre marți, continuând și pe parcursul zilei. „Intervenția a fost foarte dificilă din cauza terenului și imposibilității folosirii autospecialelor. După mai bine de 4 ore de acțiune, cu ajutorul mijloacelor genistice, pompierii au reușit stingerea incendiului ce se manifesta pe aproximativ 8 ha, răspândit în mai multe focare și risca să cuprindă o mare suprafață împădurită“, a informat ISU Arad.

Autorul unei distrugeri, identificat

Polițiștii din orașul Chișineu Criș cercetează un bărbat pentru distrugere. Biroul de presă al IPJ Arad a informat, în cursul zilei de marți, că, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat un tânăr, de 29 de ani, din Chișineu Criș, care ar fi distrus ușa unui imobil de pe raza acestui oraș, fără a sustrage bunuri. „Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Tânăr prins la furat într-un magazin

Un tânăr din Arad a fost prins în timp ce încerca să fure mai multe articole de îmbrăcăminte dintr-un magazin din municipiu. Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, tânărul a intrat într-un centru comercial de pe Calea Aurel Vlaicu, a luat mai multe articole de îmbrăcăminte și apoi a intrat în cabina de probă, unde a desfăcut sistemele antifurt atașate și le-a introdus într-o geantă cu intenția de a le sustrage. „Planul său nu a fost dus la sfârșit, deoarece agentul de ordine a alertat jandarmii, iar aceștia au întocmit actele de sesizare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt și distrugere“, a anunțat IJJ Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 67 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 112 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.