Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate au fost depistate în trafic de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

În municipiu, pe Bulevardul Revoluției, a fost depistată o femeie, de 35 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile belgiene, din luna ianuarie a anului 2015. Tot în municipiu, pe strada Cocorilor, a fost identificat un tânăr, de 28 de ani, din Arad, care conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 4 ianuarie. În Pâncota a fost depistat un bărbat, de 40 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 4 ianuarie. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Prins transportând țigări de contrabandă

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un tânăr, pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au depistat, pe strada Pădurii din municipiu, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Arad, în timp ce transporta, pe bancheta unui autoturism, 20.000 de fire țigarete netimbrate, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de ţigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele tânărului fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Intervenții ale pompierilor din Arad

În primele 11 zile din luna ianuarie, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au intervenit pentru stingerea a 25 incendii, o creştere semnificativă raportat la alte perioade ale lunii ianuarie. Din cele 25 de incendii, 22 au fost la locuinţe particulare, unul la o scoală şi două la autoturisme. Cauza probabilă pentru 20 de incendii este legată de sistemele de încălzire, care sunt folosite necorespunzător, cu defecţiuni, necurăţate sau suprasolicitate. „Reamintim populaţiei că pentru a nu se expune unor astfel de pericole, sistemele de încălzire trebuie montate de către personal specializate, folosite conform specificaţiilor tehnice şi amplasate corespunzător faţă de materialele combustibile. Coşurile, canalele, burlanele de evacuare a fumului trebuie curăţate, întreţinute, reparate, izolate şi amplasate corespunzător faţă de materialele combustibile“, informează ISU Arad.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din comuna Vladimirescu și din orașul Pecica, au pus în aplicare, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Un mandat a fost emis la data de 11 ianuarie, de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui tânăr, de 22 de ani, din Vladimirescu, care are de ispășit o pedeapsă de 8 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Un alt mandat a fost emis la data de 10 ianuarie, de magistrații aceleiași Judecătorii, pe numele unei femei, de 63 de ani, din Pecica, care are de ispășit o pedeapsă de 2 ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Cei doi au fost duși în Peniteciarul Arad.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Jivan Casian, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 27 august 2016, în jurul orei 5.00, bărbatul a condus pe DN 79/A, dinspre Pilu spre Vărşand, un autoturism Volkswagen Passat, în condiţiile în care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.