Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Jurcoane, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Din  probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul a falsificat prin alterare – prin folosirea unei paste care îşi pierdea culoarea prin încălzirea documentului – şi, respectiv, prin contrafacere, conţinutul unor rubrici şi menţiuni cuprinse într-un exemplar al avizului de însoţire, emis de reprezentantul Ocolului Silvic Valea Mureşului RA, modificând rubricile „data emiterii” (din data de 26.10.2013 în 30.10.2013), „Qverc” (din cifra 5 în cifra 3), „data şi ora plecării transportului” (din 26.10.2013 în 30.10.2013) şi adăugând elemente noi (Fa şi 2). De asemenea, s-a mai stabilit că, ulterior,  cu ocazia unui control în trafic a prezentat organelor de poliţie exemplarul avizului de însoţire falsificat prin alterare şi, respective, prin contrafacere, pentru a justifica deţinerea şi transportul unei cantităţi de masă lemnoasă pentru care nu deţinea documente legale însoţitoare. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei  Lipova.

A condus fără permis un autoturism

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, un bărbat care conducea fără permis un autoturism neînmatriculat. Bărbatul, în vârstă de 31 ani, din Arad, a fost depistat pe strada Pădurii din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație de autoritățile belgiene, din data de 3 august 2016. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Infractori reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat trei bărbaţi, pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost reținut Cristian B., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Galaţi. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile norvegiene, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu a fost depistat Sebastian S., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Olt. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile austriece, un mandat european de arestare pentru infracţiuni contra proprietăţii. Cei doi au fost predați polițiștilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Judecat pentru evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan  Pavel Rus, pentru săvârşirea  infracţiunii  de  evaziune  fiscală în  formă  continuată. Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că,  în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2015, inculpatul, în calitate de administrator al  unei  societăţi  comerciale  din Sebiş, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial (declaraţiile privind TVA – D300 şi impozit pe profit – D101) cheltuieli fictive – reprezentând  prestări  nereale de servicii de la mai  multe  societăţi  comerciale  din Arad, având drept scop deducerea în mod nelegal a TVA şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 1.445.065 lei, din care 867.044 lei reprezintă TVA şi 578.021 lei reprezintă impozit pe profit. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.