Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din comuna arădeană Zărand a fost trimis în judecată, după ce la domiciliul lui au fost găsite mai multe cartușe în stare de funcționare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a anunțat, miercuri, că a dispus trimiterea în judecată a lui Ionel Curta, cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 22 aprilie 2016, Ionel Curta a deţinut fără drept, la domiciliul său din comuna Zărand, un număr de 7 cartuşe de calibru 16 mm, cu capsele nepercutate şi în stare de funcţionare. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu-Criş.

Hoți de acumulatori auto

Doi tineri care încercau să fure acumulatorii de la un autotren au fost depistați și reținuți de polițiștii din Arad. Cei doi tineri, de 22 și 25 de ani, ambii din Arad, au fost depistați în timp ce încercau să sustragă acumulatorii unui autotren staționat în parcarea unui supermarket de pe Splaiul General Gheorghe Magheru. Din cercetări a reieșit că bunurile urmau să fie valorificate la un centru de colectare fer vechi. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 1.800 de lei, a fost recuperat, iar pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Bărbat trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a lui Florin Căldăraș, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Conform procurorilor, în data de 15 noiembrie 2016, în jurul orei 13.35, Florin Căldăraş a condus pe DJ 792, dinspre Cintei spre Seleuş, un autoturism Volkswagen Passat, cu numere de înmatriculare provizorii, în condiţiile în care autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 25 octombrie 2016. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 98 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 38.000 de lei. Dintre acestea, 21 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 77 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.