Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, care este acuzat de tentativă de omor.

Din  probatoriul administrat în cauză a rezultat că Radu Matei, în ziua de 10 noiembrie, în jurul orei 16.00, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a aplicat două lovituri cu un briceag, în piept şi în spate, unui bărbat. Conform procurorilor, loviturile aplicate de agresor i-au pus viaţa în primejdie victimei, cauzându-i leziuni care necesită pentru vindecare 95 – 100 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Mașină distrusă în Arad

Mașina unui arădean a fost distrusă de fosta lui soție, în urma unui scandal între cei doi. În noaptea de 25/26 noiembrie, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a fost solicitată intervenția unui echipaj de jandarmi în zona unui imobil situat în Calea 6 Vânători. Jandarmii, ajunși de urgență la adresa precizată, au identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, care a reclamat că, pe fondul unor neînțelegeri, fosta lui soție i-a spart parbrizul autoturismului. Femeia a fost identificată, aceasta fiind în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. În acest caz au fost întocmite acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Prinși la furat din magazine

Polițiștii au depistat trei bărbați care sustrăgeau diferite produse din incinta unor supermarketuri din Arad. Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează un bărbat, de 51 de ani, din județul Iași, și un bărbat, de 53 de ani, din Arad, care au fost depistați în timp ce sustrăgeau produse alimentare și nealimentare, din incinta unui supermarket de pe strada Banu Mărăcine. De asemenea, polițiștii Secției nr. 1 cercetează un bărbat, de 42 de ani, din Arad, care a fost depistat în timp ce sustrăgea băuturi alcoolice din incinta unui supermarket de pe raza cartierului Aurel Vlaicu. În toate cauzele, prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor depistați sustrăgând diferite produse au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Țigarete netimbrate, depistate de polițiști

Peste 400 de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiști, într-o acțiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor fiscale în domeniul produselor accizate, organizată în județul Arad. În timpul activităților desfășurate, polițiștii au depistat, în incinta unei societăți comerciale de pe raza orașului Lipova, 8.322 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, destinate comercializării. Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, pe numele administratorului societății în cauză, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Uurmăriţi depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat patru persoane, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general, respectiv internaţional. Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat doi cetăţeni români şi unul maghiar, urmăriţi general. Pe numele acestora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbaţii erau căutaţi de autorităţile române pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, trafic de minori în formă continuată şi înşelăciune. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat Daniel A., de 42 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, acesta având de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare, pentru furt calificat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.