Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui administrator de firmă, pentru săvârşirea infracţiunii de  evaziune fiscală în formă continuată.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, Nineta Iancsik, în semestrul I din 2007, în  calitate de administrator al unei societăţi comerciale din județul Arad, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii de mărfuri de pe teritoriul  naţional, fără ca operaţiunile să fi avut loc în realitate, în  scopul deducerii nelegale de cheltuieli şi T.V.A. Astfel, s-a stabilit că au fost înregistrate şi declarate în  acest fel în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii de la 12 societăţi comerciale de  pe teritoriul naţional, în valoare de 2.341.139 lei, cauzând un prejudiciu bugetului  de stat în valoare de 444.814 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Contravenție silvică sancționată

Un echipaj al Grupei de Supraveghere și Intervenție Sebiș din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat un bărbat care transporta, într-o căruță, material lemnos.  Bărbatul a fost depistat pe un drum forestier, în apropierea localității Brusturi din județul Arad, în timp ce transporta 1,5 metri cubi de lemn tăiat pentru foc. La solicitarea jandarmilor, aceasta nu a putut prezenta documente legale care să dovedească proveniența materialului lemnos. La verificările efectuate, a rezultat că persoana are domiciliul în comuna Hălmagiu din județul Arad. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei. Lemnul tăiat, din specia carpen, a fost confiscat și dat în custodie Ocolului Silvic Hălmagiu.

În trafic sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost depistat pe strada Gladiatorului din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia recoltării de probe biologice, bărbatul a refuzat cea de-a două probă. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Pakistanezi cu documente false

Doi cetăţeni din Pakistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate false, au fost reținuți la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. Cei doi erau în trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta și s-au legitimat cu permise de şedere Italia. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false. În timpul verificărilor efectuate s-a stabilit că au vârste de 21, respectiv 37 de ani. Bărbaţii avea asupra lor documente temporare de identitate ca solicitanţi de azil în Romania şi au declarat că au procurat documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, contra sumei de 300 euro fiecare.

Polițiștii rutieri arădeni în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 201 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 76.000 de lei. Dintre acestea, 71 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 130 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.