Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Două trasporturi ilegale de material lemnos au fost depistate, în trafic, de polițiștii din orașul arădean Ineu.

Oamenii legii au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în timpul căreia, pe DN79 A, pe raza orașului Ineu, a fost depistat un tânăr, de 25 de ani, din Sintea Mare, care transporta, cu o autoutilitară, aproximativ 1,2 mc de lemn de foc, de diferite specii (fag, gorun, tei, carpen și cer), fără a deține aviz legal de însoțire. Totodată, pe DN79 A, pe raza localității Bocsig, a fost identificat un bărbat, de 42 de ani, din Chișineu Criș, în timp ce transporta, cu o autoutilitară aproximativ 2,7 mc de lemn de foc, din speciile salcam, cer, anin si frasin, fără a deține aviz legal de însoțire. Cei doi au fost amendați cu câte 5.000 de lei, lemnele și autoutilitarele fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

A încercat să fure un autoturism

Polițiștii de la Postul de Poliție din Șeitin au depistat un bărbat care încerca să sustragă un autoturism. Conform IPJ Arad, polițiștii îl cercetează pe bărbat, care are 50 de ani și este din Șeitin, acesta fiind depistat în flagrant, în timp ce, prin forțare cu un levier a portierei dreapta față, încerca să sustragă autoturismul parcat în apropierea Stației CFR situată pe raza localității. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt în scop de folosință.

Depistat cu țigări de contrabandă

Jandarmii au depistat, pe o stradă în apropierea Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, un bărbat care deținea în autoturismul său mai multe pachete cu țigări. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, se numește Paul G. și este domiciliat în municipiul Arad. În autoturismul acestuia, într-o geantă aflată pe o banchetă, au fost găsite 118 pachete cu țigări netimbrate. Jandarmii au ridicat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

A furat un telefon mobil

În noaptea de 20/21 noiembrie, în jurul orei 2.30, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost sesizat cu privire la furtul unui telefon mobil. Persoana care a făcut sesizarea, un tânăr în vârstă de 19 ani, a precizat că, în timp ce se afla în zona Piața Gării din municipiu și vorbea la telefon, o persoană i l-a sustras și apoi a fugit. Pe baza semnalmentelor transmise, jandarmii au depistat în scurt timp, pe Calea Iuliu Maniu, un bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în județul Bihor. Acesta a fost recunoscut că a sustras telefonul mobil. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Mașină căutată în Italia, găsită la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac – Nagylak au depistat o autoutilitară Fiat Ducato, căutată de autorităţile din Italia. Autoutilitara, înmatriculată în Italia, era condusă de Constantin D., în vârstă de 46 de ani. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză un certificat de înmatriculare emis de autorităţile italiene. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că vehiculul era căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia. Autoutilitara, în valoare de peste 3.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.