Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un tânăr în vârstă de 24 de ani, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate, pentru act sexual cu o minoră, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Dănuț O., din județul Vâlcea, a fost depistat când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor la frontieră. Cu ocazia realizării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui Dănuţ O. era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni de act sexual cu o minoră. Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de un an şi 6 luni cu închisoarea. Dănuț O. a fost predat unei echipe operative din cadrul IPJ Arad, pentru continuarea cercetărilor.

Contrabandă cu țigări

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică și ai Postului de Poliție Zărand, au desfășurat ieri o acțiune cu efective mărite, pentru combaterea traficului ilegal cu produse accizate, fără marcaj corespunzător. În cadrul activităților a fost depistat, pe str.Vasile Goldiș din municipiu, un bărbat din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 440 fire țigarete netimbrate, de diferite mărci, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă, tigarete pe care le deținea sub îmbrăcămintea purtată. Un alt tânăr de 24 de ani, din Arad, a fost depistat în timp ce deținea și oferea spre comercializare din propriul autoturism, 352 fire țigarete netimbrate, de diferite mărci, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Transporturi ilegale de lemne

Două transporturi ilegale de material lemnos au fost depistate de polițiștii orașului Ineu. Polițiștii au oprit în trafic, pe raza localității Bocsig, un bărbat de 28 ani, din județul Arad, în timp ce transporta cu un atelaj hipo aproximativ 1,2 metri cubi material lemnos, de diferite specii. Polițiștii au mai depistat, pe raza localității Bîrsa, un bărbat de 53 de ani, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 3 metri cubi material lemnos, din specia fag și un metru cub material lemnos din specia salcâm. În urma verificării avizului de însoțire a materialului lemnos s-a constatat că acesta nu era întocmit cu respectarea prevederilor legale. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 193 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 50 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 143 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.