Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Administratorii a două firme din Arad au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de aproximativ 500.000 lei.

Din probatoriul administrat a rezultat că Adrian Mihaela Haica, în calitate de administrator al unor firme cu sediul în judeţul Arad, în perioada 2010-2011 a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii facturi fiscale fictive, emise în numele mai multor firme, reprezentând prestări servicii conform unor contracte încheiate anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul deducerii TVA şi a diminuării masei profitului impozabil. De asemenea, s-a mai stabilit că Loşonţi Lucian Viluţă, administrator al unei societăţi comerciale, a emis în perioada anilor 2010 – 2011, facturi fiscale reprezentând operaţiuni nereale, în beneficiul societăţii comerciale administrate de Adriana Mihaela Haica, în scopul deducerii de aceasta, a unor cheltuieli nereale şi a TVA-ului corespunzător. Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului a totalizat 496.338 lei, constituind atât TVA, cât şi impozit pe profit.

Infracțiuni în trafic

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad cercetează trei conducători auto, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Oamenii legii au depistat doi bărbați care au condus autoturisme cu numere de înmatriculare provizorii expirate. Astfel, în Zimand Cuz, polițiștii au depistat un tânăr, de 28 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 19 octombrie. În Zimandu Nou, a fost identificat un bărbat, de 44 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 12 noiembrie. A mai fost depistat și un bărbat care conducea un autoturism, sub influența alcoolului. Bărbatul, de 57 de ani, din Arad, a fost depistat pe strada Mucius Scaevola din municipiu, iar în urma testării lui cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cerectare penală.

Judecat pentru omor

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În probatoriul administrat se menționează că, în seara zilei de 27 septembrie, victima B.S., în vârstă de 46 ani, şi inculpatul Ioan Huţ, de 42 ani, se aflau în localitatea Susag, unde ambii locuiesc. Ioan Huț a lovit victima cu o bâtă, pumnii şi picioarele, în mod repetat şi cu intensitate, în special în cap şi torace,  cauzându-i multiple leziuni traumatice, precum traumatism cranio-cerbral acut închis, comoţie cerebrală, edem cerebral difuz, pneumencefal, fractură sinus frontal, sinus maxilar bilateral, fractură perete orbital, sinus sfenoidal, etmoidal, arcadă zigomatică bilateral, ram mandibular stâng, echimoze palpebrale bilateral, traumatism toracic cu fracturi costale multiple stânga (II-III-V-VI-VII) pe linia axilară posterioară, fractură coastă V pe linia axilară dreaptă, contuzie pulmonară bilaterală. Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean Arad, unde a decedat la data de 18 octombrie, din cauza leziunilor traumatice suferite.

Infracțiuni la Codul Vamal

Jandarmii au depistat, în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, doi bărbați care luau cartușe și pachete cu țigări dintr-un autoturism. Bărbații, au vârste de 28, respectiv 38 de ani, și au domiciliul în municipiul Arad. În timpul verificărilor, cei doi au prezentat un comportament recalcitrant, aceștia fiind clienți mai vechi ai jandarmilor, prinși în astfel de activități. Jandarmii au ridicat în vederea confiscării 205 pachete cu țigări, netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci, aflate în autoturism și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Urmărit reținut la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un urmărit internaţional, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Flavius P., de 36 ani, călătorea pe ruta Germania – România, cu un mijloc de transport internaţional. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoare de 2 ani şi 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Bărbatul a fost predate unei echipe operative din cadrul I.P.J Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.