Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Arad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce în locuința lui au fost descoperite 75 de grame de cannabis.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au efectuat o percheziţie domiciliară, într-o localitate din judeţul Arad, la locuința unui bărbat de 34 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc. În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat 75 de grame de cannabis. Din documentarea activității infracționale din perioada februarie – septembrie a reieşit că bărbatul ar fi comercializat droguri pe raza județului Arad. Bărbatul a fost prezentat magistraților Tribunalului Arad, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Trimiși în judecată de procurori

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar,  a lui Ioan Cauni, respectiv în stare de libertate a lui Rozniciuc Gheorghe, pentru trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă (infracţiuni de corupţie comise în legătură cu alte persoane) şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată ori complicitate la această infracţiune. În urma probatoriului administrat a rezultat că „în perioada mai – iunie 2012 – 22 octombrie 2014, Rozniciuc Gheorghe i-a plătit lui Ioan Cauni suma de 12.000 lei (în mai multe tranşe) pentru a cumpăra influenţa pe care acesta a susţinut că o are asupra unui director la o societate comercială din Braşov, pentru a-l determina să emită o carte de muncă falsă din care să rezulte că soţia lui Rozniciuc a lucrat la întreprinderea braşoveană  timp de 30 ani“. După obţinerea respectivului document falsificat de la inculpatul Cauni Ioan, acesta a fost folosit de Rozniciuc la CJP Arad, care a plătit, câteva luni, pensie pentru limită de vârstă în contul soţiei lui  Rozniciuc Gheorghe.

Autoturism furat din municipiul Arad

Polițiștii din comuna arădeană Vinga au depistat un autoturism care figura ca fiind urmărit. Oamenii legii au găsit autoturismul parcat în fața unui imobil de pe raza localității Mănăștur, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul respectiv figura în bazele de date ca fiind sustras de pe raza municipiului Arad. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, urmând să fie predat proprietarului de drept.

Urmărit general depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul se numește Ionuţ M., are 29 de ani și este din judetul Brăila. Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de Judecătoria Lipova, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a aunui autovehicul, fără a deține permis. Bărbatul a fost predat une echipe operative din cadrul IPJ Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.