Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un bărbat, care avea de executat trei ani de închisoare, pentru proxenetism, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II – Csanadpalota.

Petre T., de 37 ani, din județul Ialomița, a fost reținut când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de Judecatoria Slobozia, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Petre T. a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impugn în acest caz.

Țigări de contrabandă confiscate

Jandarmii au depistat, în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, o femeie care deținea mai multe cartușe cu țigări, în două sacoșe. În timpul verificărilor s-a stabilit că femeia are 46 de ani și este din municipiul Arad. În sacoșe au fost găsite 16 cartușe cu țigări, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.

A condus fără a deține permis

Polițiștii Secției nr. 1 din cartierul arădean Aurel Vlaicu au depistat, în trafic, un tânăr care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Conform Biroului de presă al IPJ Arad, tânărul are 22 de ani, este din Arad, și a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri arădeni în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 164 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.