Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost rănit grav, duminică, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul naţional (DN) 79 Arad – Oradea, pe maşină căzând un copac rupt de vânt.

Incidentul a avut loc la trei kilometri de orașul arădean Chişineu Criş, la ieșirea sprea Oradea. Conform unor martori aflaţi în trafic, o vijelie a rupt un copac de pe marginea drumului, care a căzut peste un autoturism aflat în mişcare. Şoferii au sunat la 112, iar între timp au încercat să-l ajute pe cel aflat la volan, însă acesta era încarcerat în maşina contorsionată sub greutatea arborelului. Bărbatul a fost scos cu ajutorul unei echipe de pompieri din Chişineu Criş, care a tăiat copacul şi a forţat deschiderea portierei avariate. Şoferul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicii spun că a suferit răni la cap, fiind în stare gravă.

Amendat pentru deșeuri

Încă un șofer care a depozitat deșeuri pe strada Clopotului, din cartierul arădean Sânicolaul Mic, a fost depistat de polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică. Pentru că a aruncat într-o zonă rezidențială, șoferul, în vârstă de 58 de ani, a fost amendat contravențional cu suma de 1000 de lei, în baza prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor. Poliția Locală Arad face un nou apel către toți cei care nu înțeleg că abandonarea deșeurilor în alte zone decât cele autorizate reprezintă contravenție, reamintindu-le, totodată, că bunul simț și spiritul civic sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat și civilizat.

Patron trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Adrian Mercea, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi rupere de sigilii. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Chişineu Criş, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a acesteia şi nu a declarat organului fiscal teritorial operaţiunile desfăşurate şi veniturile realizate în cursul lunii aprilie 2013, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în valoare totală de 19.085 lei. Totodată, procurorii au mai stabilit că acelaşi inculpat a rupt şi înlăturat sigiliului aplicat de comisarii Gărzii Financiare Timiş, pe un autotren care transporta marfă în beneficiul firmei administrate de inculpat.

Mandat de executare a pedepsei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Conform IPJ Arad, mandatul a fost emis la data de 2 noiembrie, de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care are de executat o pedeapsă de doi ani cu închisoarea, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.