Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Polițiștii rutieri au depistat, în municipiul Arad și la Grăniceri, doi bărbați care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

Pe raza municipiului Arad a fost depistat un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,7 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii Postului de Poliție Șimand au depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 709B, pe raza localității Grăniceri, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei celor doi conducători auto. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Țigări confiscate de polițiști

O femeie care oferea spre vânzare țigări netimbrate este cercetată de polițiștii Postului de Poliție Conop. Conform IPJ Arad, femeia de 79 de ani, din județul Arad, deținea și oferea spre comercializare, pe raza localității Odvoș, 300 de fire de țigarete netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete au fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și vânzare a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.

Mandat de executare a pedepsei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au pus în executare, joi, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Potrivit polițiștilor, mandatul a fost emis la data de 2 noiembrie, de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui bărbat de 42 de ani. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 2 ani cu închisoarea, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul Arad.

Persoane reținute la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni români pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, respectiv mandat european de arestare, de către autorităţile române şi italiene. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost reținută Ioana A., de 42 de ani, din judeţul Hunedoara. Poliţiştii au constatat că pe numele acesteia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 9 luni pentru tâlhărie.  Tot la acelaşi punct de trecere a frontierei a fost depistat Ilie G., de 23 de ani, din judeţul Vîlcea. Pe numele tânărului era emis, de autorităţile italiene, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.