Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Traficul prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad s-a desfăşurat, cu dificultate, miercuri, din cauza autocamioanelor care au aşteptat câteva ore pentru a trece frontiera în Ungaria.

Coada de camioane s-a întins pe circa opt kilometri pe autostrada Nădlac-Arad, în apropierea punctului de trecere a frontierei, autocamioanele fiind parcate pe banda de urgenţă. Echipaje de poliţie au patrulat pe autostradă pentru a evita producerea unui incidente sau aparaţia blocajelor, iar şoferii s-au plâns că din cauza orelor petrecute la frontieră vor întârzia cu mărfurile. Circulaţia camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost interzisă, prin Ungaria, în perioada 31 ocombrie ora 23.00 (ora României) – 1 noiembrie ora 23.00 (ora României). În acest interval, şoferii automarfarelor au staţionat în parcările special amenajate.

A condus o mașină neînmatriculată

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat în un bărbat care conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare expirate. Bărbatul are 38 de ani și a fost depistat pe DN 79, pe raza comunei arădene Șimand. El conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din data de 29 octombrie. Pe numele șoferului au fost întocmite acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Brașovean reținut la frontieră

În cursul zilei de marți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat pentru intrarea în ţară cetăţeanul român Iosif I., în vârstă de 36 de ani, domiciliat în judeţul Braşov. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de Judecătoria Odorheiul Secuiesc, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii de abandon de familie. Bărbatul avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de un an. Brașoveanul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 233 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 72.000 de lei. Dintre acestea, 56 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 177 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.