Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, acuzat de tentativă de omor.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 16/17 octombrie 2016, în jurul orei 3.00, aflându-se în localitatea Luguzău, inculpatul a avut un conflict verbal cu un bărbat. Conflictul a degenerat, ajungându-se la îmbrânceli reciproce. Petaca Nicora Sîrbu a scos din buzunar un briceag cu lama de 10 cm și i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri în abdomen, cauzându-i leziuni corporale ce au fost de natură a pune viaţa persoanei vătămate în primejdie. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Amendat pentru gunoaiele aruncate

Polițiștii locali din Arad au amendat, din nou, șoferul unui camion, care a aruncat deșeuri într-o zonă rezidențială. „Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, nu s-a mai obosit nici măcar să se deplaseze până pe strada Mărului, devenită deja celebră pentru insistența cu care este bombardată cu gunoaie. Așadar, arădeanul s-a oprit cu transportul de deșeuri în zona autostrăzii, în apropierea cartierului Alfa. A fost, din nou, surprins de polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică în timp ce descărca deșeurile din camion și, mai apoi, amendat cu 1.000 de lei, în baza prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Poliția Locală Arad.

Depistat cu o armă deținută fără drept

Un bărbat din județul Arad a fost depistat de polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase deținând o armă, fără a avea acest drept. Conform IPJ Arad, în urma activităților desfășurate pe raza localității Rădești, polițiștii au depistat la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, o armă de autoapărare, de calibru 9 mm, deținută fără drept. Arma a fost indisponibilizată, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Țigarete de contrabandă depistate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Arad au desfășurat, joi, două percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Astfel, într-un imobil de pe strada Căpitan Ioan Fătu, o femeie, de 47 de ani, a fost depistată deținând 14.540 de fire țigarete, fără marcaj fiscal corespunzător, de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Femeia este cercetată acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 145 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 113 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.