Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Două persoane care au condus vehicule neînmatriculate au fost depistate de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad, în timpul activităților desfășurate în trafic.

Astfel, polițiștii au depistat, marți, pe raza orașului Pâncota, un tânăr de 18 ani, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, pe raza localității Măderat a fost depistată o femeie, de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 1 octombrie. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Judecat pentru violențe

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Ruben Balint, pentru săvârşirea infracţiunii de  loviri sau alte violenţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în seara zilei de 26 ianuarie 2016, la intersecţia străzilor Podgoriei şi Decebal din oraşul Pâncota, i-a aplicat unei persoane mai multe lovituri la nivelul capului, cauzându-i leziuni traumatice, care au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Bărbat reținut la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un bărbat căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Costel C., în vârstă de 39 de ani, din județul Mehedinți, a fost reținut în seara zilei de marți. Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 69.000 de lei. Dintre acestea, 56 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 64 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.