Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a Ramonei Căldăraru, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 3/4 august 2016, poliţiștii din comuna Vladimirescu au reţinut permisul de conducere şi i-au aplicat o amendă contravenţională concubinului inculpatei. În dimineaţa zilei de 8 august, femeia a oferit şi, consecutiv, a încercat să remită unui polițist suma de 1.600 de lei, pentru a-i fi restituit permisul de conducere reţinut. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalul Arad.

Biciclist accidentat grav

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică și Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au fost primii care au ajuns, luni, la locul unui accident de circulație produs în Arad. Conform atribuțiilor, aceștia au contribuit la dirijarea traficului din zonă și la luarea primelor măsuri pentru conservarea urmelor accidentului. Accidentul a avut loc la ora 8.50, în intersecția străzilor Pădurii și Dorobanților din municipiu și s-a soldat cu rănirea gravă a unui biciclist. Acesta a fost acroșat și proiectat pe partea carosabilă, în urma unei manevre a unui șofer aflat la volanul unui automobil Opel. Biciclistul a fost preluat, în stare gravă, de un echipaj SMURD.

Intervenție la un conflict

Un echipaj de jandarmi din Lipova a fost sesizat cu privire la un conflict care a avut loc într-un local public. Sesizarea a fost făcută de un bărbat, în vârstă de 39 ani, care a reclamat că, în timp ce se afla pe terasa localului, a fost lovit în zona feței, de un alt bărbat. La verificări a rezultat că respectivul conflict a fost provocat pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi. Jandarmii l-au identificat și pe cel de-al doilea bărbat, acesta fiind în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în comuna Păuliș. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Judecat pentru evaziune

Danko Otto  a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  pentru săvârşirea  infracţiunii  de  evaziune  fiscală în  formă continuată. Conform procurorilor, în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2011, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial cheltuieli fictive – reprezentând  prestări de servicii nereale de la mai  multe  societăţi  comerciale, având drept scop deducerea în mod nelegal a TVA şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 4.074.037 lei, din care 2.409.566 lei reprezentând TVA şi 1.664.471 lei, reprezentând impozit pe profit. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului  Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.