Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent și doi tineri sunt cercetați penal de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din Livada au depistat un tânăr de 23 de ani, din Ineu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 682, pe raza localității Livada. Valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii ale mașinii era expirată din luna iunie. De asemenea, un minor de 16 ani, din Curtici, a fost depistat pe raza acestui oraș, de polițiștii de la Serviciul Rutier, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot de polițiștii de la Serviciul Rutier a fost depistat, în trafic, un tânăr de  28 de ani, din Bârsa, care conducea un autoturism, pe raza aceleiasi localități, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Autorii unui furt, depistați de polițiști

Polițiștii din orașul arădean Sântana au identificat doi tineri și un minor, bănuiți de un furt din locuință. „În urma investigațiilor desfășurate, polițiștii au identificat doi tineri, de 25 și 27 de ani, dar și un minor de 15 ani, din Sântana, care, în noaptea de 20/21 octombrie, prin escaladarea porții de acces și spargerea unui geam de la ușa de acces ar fi pătruns în incinta unui atelier situat în curtea unui imobil din Sântana, de unde ar fi sustras un aparat de sudură, 3 mașini de găurit electrice și 2 polizoare unghiulare“, a informat IPJ Arad. Ulterior sustragerii bunurilor, cei trei tineri ar fi comercializat bunurile sustrase. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat, iar pe numele celor trei tineri a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză.

Urmărit depistat la PTF Nădlac II

O femeie care era căutată de autorităţile spaniole a fost depistată de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac II – Csanadpalota. Femeia, în vârstă de 30 de ani, cetăţean român cu domiciliul pe raza judeţului Iaşi, a fost depistată pe sensul de ieşire din ţară, când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. În cadrul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis un mandat european de arestare, de autorităţile spaniole, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti. Aceasta avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni de închisoare. Femeia a fost predată unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Polițiștii rutieri arădeni în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 49 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 134 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.