Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au reținut cinci cetăţeni egipteni, care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Cei cinci au fost depistați în două taximeter, care intenționau să iasă de pe autostrada A1 Arad – Nădlac şi să ocolească punctual de trecere a frontierei. Poliţiştii au oprit cele două autoturisme pentru verificări. În mașini se aflau cei doi şoferi, cetăţeni români, şi cinci bărbaţi, cetăţeni egipteni, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani. Din primele verificări a rezultat că egiptenii sunt solicitanţi de azil în Romania şi că intenționau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania. Șoferii de taxi au declarat că ei au fost contactaţi de egipteni pentru a-i duce până la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi nu cunoşteau intenţia bărbaţilor de a trece ilegal frontiera.

Protest la Penitenciarul Arad

Personalul din Penitenciarul Arad va participa, joi, începând cu ora 9.00, la acțiunile de pichetare ale penitenciarelor românești. Protestul de la Arad se va desfășura în fata Penitenciarului situat pe Calea 6 Vânători FN. „Acțiunea se înscrie în seria de acțiuni declanșate de cele două organizatii sindicale reprezentative, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare, ca urmare a neaplicării unei prevederi legale (OUG 20/2016) de către Guvernul României, precum și pentru subdimensionarea personalului și a condițiilor improprii de muncă“, a spus președintele Sindicatului PROLEX din Penitenciarul Arad, Adrian Salade.

Depistat în trafic fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad au depistat, în traffic, un tânăr care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Tânărul, în vârstă de 26 ani, a fost depistat luni, pe DN 69, pe raza localității arădene Vinga, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conform IPJ Arad, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 54.000 de lei. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 65 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.