Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

news2Mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni rutiere au fost depistate în trafic de polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Astfel, pe raza localității Vladimirescu a fost depistată o femeie de 57 de ani, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare cu valabilitatea expirată din 9 septembrie, dar și un bărbat, de 31 de ani, care conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 24 septembrie. Pe DJ709, pe raza localității Mâsca, a fost depistat un bărbat, de 46 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. A mai fost depistat în trafic, în Șiria, un bărbat, de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că mașina figurează ca fiind radiată din circulație de autoritățile germane, din luna decembrie a anului 2015. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Amendat pentru moloz

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică I au surprins, marți, 27 septembrie 2016, un bărbat, în timp ce acesta descărca moloz dintr-un camion în vecinătatea Bazei Sportive ICRTI (acces de pe strada Câmpul Liniștii). „Pentru depozitarea de deșeuri în zone interzise, arădeanul a fost amendat cu 1.000 de lei, în baza prevederilor Legii nr.211/2011, privind regimul deșeurilor“, a informat Biroul de presă al Poliției Locale Arad.

Urmărit internaţional depistat

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean român pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile germane. Constantin A., în vârstă de 36 de ani, din judetul Vaslui, a fost reținut când s-a prezentat pentru a intra în ţară. În momentul efectuării verificărilor s-a constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Germania, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul IPJ Arad pentru continuarea cercetărilor.

Trimis în judecată de procurori

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată  a inculpatului Adrian Sorin Paşca, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, bărbatul, în data de 6 septembrie 2015, a condus, pe Calea Zimandului din municipiul Arad, un autoturism marca Opel, având o având o alcoolemie peste limita de 0,80 gr la ‰ alcool în sânge. De asemenea, în cursul aceeaşi zile, inculpatul a condus acelaşi autoturism, pe B-dul Revoluţiei din municipiul Arad, având o alcoolemie peste limita de 0,80 gr la ‰ alcool în sânge, precum şi exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Arad.

Polițiștii rutieri în acțiune

Poliţiştii rutieri au efectuat, în ultimele 24 de ore, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 60 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 62 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.