Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Polițiștii rutieri au dat amenzi în valoare de aproximativ 65.000 lei, în timpul unor acțiuni desfășurate, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 172 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 86 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 86 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare, dar şi pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Judecat pentru tentativă de omor

Pocurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Maricel Dănilă, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 10 iulie 2016, în jurul orei 19.30, bărbatul, domiciliat în orașul Sântana, aflat sub influența alcoolului, în urma unui conflict spontan avut în fața casei sale, i-a aplicat unui localnic mai multe lovituri cu un cuţit în zona extremităţii cefalice, a toracelui şi a membrelor superioare, generându-i leziuni care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Arad.

Hoți de fier vechi, prinși la CET

În dimineața zilei de 12 august, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică I i-au surprins pe F.I. și M.Ș., după ce aceștia sustrăseseră țevi metalice din incinta unei stații dezafectate de betoane, în zona CET Arad. Până la finalizarea cercetărilor, F.I. și M.Ș. au fost predați reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție. Bunurile pe care cei doi încercau să le sustragă pentru a le valorifica au fost lăsate în custodia reprezentanților CET Arad.

Țigări confiscate de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, joi, un bărbat care deținea în mod ilegal cartușe cu țigări. Bărbatul a fost depistat în zona Pieței „Mihai Viteazul”, având în autoturismul său 50 de pachete cu țigări, netimbrate. La verificările efectuate a rezultat că femeia se numește Lucian C., are 41 de ani și are domiciliul în municipiul Arad. Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului vamal al României. Jandarmii au confiscat țigările.

Depistat în flagrant de polițiști

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în flagrant, un adolescent, în timp ce sustrăgea o bicicletă. În timpul activităților de patrulare, polițiștii au depistat, joi, un adolescent în vârstă de 17 ani, care, prin ruperea lanțului asigurător, sustrăgea o bicicletă aflată în fața unui imobil de Aleea Saturn din municipiu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 650 de lei, a fost recuperat, iar pe numele minorului au fost întocmite acte permergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.