Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii au identificat patru tineri care sunt bănuiţi că au sustras diverse bunuri dintr-o casă din orașul arădean Sântana.

Tinerii au fost depistați în cursul zilei de marți, fapta fiind iniţial cu autori necunoscuţi. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 7/8 ianuarie, cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, ar fi pătruns, prin escaladarea unui gard şi spargerea unui geam, într-un imobil nelocuit din Sântana, de unde ar fi sustras o butelie, o bicicletă şi alte bunuri în valoare de aproximativ 500 de lei. Tinerii sunt cercetaţi pentru furt calificat. De asemenea, doi dintre cei patru tineri, de 24, respectiv 18 ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți general depistați

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Oradea au depistat trei cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general, pentru săvârşirea de diferite infracţiuni pe teritoriul României. La Nădlac au fost depistați, într-un autoturism BMW, Napoleon şi Mihai S., de 22, respectiv 20 de ani, din judeţul Vaslui, care intenţionau să ajungă în Franţa. Cei doi fraţi se sustrăgeau de la urmărirea penală pentru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi infracţiuni de lovire sau alte violenţe. La Curtici a fost reținut, într-un tren care circulă pe relaţia Ungaria – România, Dionisie K., de 52 ani, din municipiul Braşov. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru furt.

A sustras bani dintr-o poşetă

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat ieri un minor, care este bănuit de comiterea unui furt de pe raza municipiului Arad. Conform IPJ Arad, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 20 septembrie 2015, profitând de neatenţia victimei, băiatul, care are 12 ani, ar fi sustras suma de 350 de lei dintr-o poşetă lăsată nesupravegheată lângă pultul de servire al unei societăţi comerciale de pe Calea Aurel Vlaicu. Minorul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

În trafic sub influenţa alcoolului

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului Rutier din Arad au depistat în trafic un bărbat, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul, de 50 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sântana, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 68 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 140 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.