Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Un bărbat și o femeie a fost găsiți decedați, luni, în municipiul Arad, din cauza frigului.

Bărbatul avea 69 de ani și era cunoscut ca fiind un om al străzii. El a fost găsit stând pe jos, rezemat cu spatele de peretele halei Pieţei Agroalimentare „Mihai Viteazul“, iar trecătorii au crezut iniţial că îi este rău. Când s-au apropiat de el au constatat că este decedat şi au sunat la 112. Femeia decedată avea 60 de ani și a fost găsită într-un adăpost improvizat dintr-o clădire dezafectată de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde dormea alături de un bărbat. Identitatea acesteia nu a fost deocamdată stabilită de poliţişti. Poliţiştii criminalişti au efectuat cercetări la faţa locului.

Conflict aplanat de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, în zona Stației CFR din municipiu, un bărbat în timp ce agresa fizic o femeie. Jandarmii au intervenit de urgență și au oprit conflictul. În urma verificărilor a rezultat că bărbatul se numește Marcel G., are 45 de ani și este dintr-o comună din județul Arad. Bărbatul a lovit femeia, în vârstă de 26 de ani, cu pumnii și picioarele, în zona feței, producându-i leziuni. Un echipajul de ambulanță a fost solicitat la locul intervenției, pentru a acorda îngrijirile necesare. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, bărbatul fiind acuzat de lovire sau alte violențe.

A deţinut ilegal o armă neletală

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Hăşmaş au depistat un tânăr din Cermei, care a deţinut ilegal o armă neletală. La locuinţa tânărului, care are 26 de ani, oamenii legii au găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, o lunetă şi trei bucăţi de alice, pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă şi permis de port armă. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul ar fi efectuat uz de armă în plan vertical, la ieşire din localitatea Cermei, pentru a verifica arma. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 737 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 210.000 de lei. Dintre acestea, 404 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 333 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 32 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.